Destiny

Акция по премахване на излезли от употреба автомобили в "Северен"

Поредна акция по облепяне на излезли от употреба МПС-та (ИУМПС) се проведе на територията на район „Северен”, съобщи изпълняващ функциите на кмет на района г-жа Лариса Кътова.

Сформираната комисия в изпълнение на Наредба за управление на отпадъците на територията на община Пловдив облепи нови 24 броя излезли от употреба автомобили –това са автомобили, които не са в движение, без технически преглед за последните две години и намиращи се на терени държавна или общинска собственост. В комисията участват представители на районната администрация, на ІІІ РУП Пловдив, на ОП „Паркиране и репатриране”, както и на фирмата, сключила договор с община Пловдив за принудително репатриране на автомобилите, които не отговарят на наредбата. Общият брой облепени ИУМПС от началото на 2019 година до момента в район „Северен” възлиза на 94 броя.

След три месеца, ако облепените със стикери автомобили не са преместени в частен имот или не са преведени в техническа изправност биват репатрирани принудително. „В края на септември месец районната администрация ще стартира акции по принудително репатриране на излезли от употреба МПС-та, с които ще бъдат освободени и голям брой места за паркиране на автомобили” – сподели г-жа Кътова. Телефонът, на който гражданите могат да подават своите сигнали за излезли от употреба моторни превозни средства е 032/901 165 – отдел „Екология” в район „Северен”.

Banner 468 x 60 px