Destiny

Иван Тотев: Приемаме всякакви предложения за кандидати за кметове и общински съветници

"Започваме много задълбочен анализ на подбора на хора за следващите местни избори. Лидерът на партията даде сигнал с изказването си на събранието и ние от другата седмица ще анонсираме пред обществеността, че започваме да приемаме всякакви предложения, подплатени естествено със съответните тежести, за общински съветници, районни кметове, както и за кмет на община Пловдив. Така че гражданите имат право също да предлагат участници в изборите за местна власт и всички тези предложения ще бъдат пренасочени към районните организации. Това е нещо, което е пряко следствие от речта на премиера, а именно отваряне на партията".

Това обяви днес пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев. Той бе категоричен, че всички предложения ще бъдат разгледани, без значение откъде са дошли - от интелектуални кръгове, обществени организации или отделни граждани.

"Процесът за предложения е отворен и ние вече се подготвяме много сериозно за местните избори", категоричен бе Тотев. Той отново припомни, че до момента ГЕРБ има два много успешни мандата начело на града, като цитира проучване, според което 70 процента от гражданите не просто одобряват управлението на Пловдив, но са и оптимистично настроени за следващите няколко години в развитието на града. Въпреки това било нужно освежаване с млада кръв. "Местата в листите не са резервирани за ГЕРБ", уточни кметът. Запитан дали ще се кандидатира отново, Иван Тотев обяви, че не може сам да си поставя оценка. Според него имената с листите няма да бъдат обявени по-рано от края на август.

Banner 468 x 60 px