Destiny

Магазините в два пловдивски подлеза оцеляха ... засега

 

Търговци от подлеза при "Тримонциум" присъстваха в залата на местния парламент, за да разберат дали магазините ще бъдат премахнати. Отстраняването на магазините се налага заради идеята за  ремонт, който да преобрази мястото в изцяло пешеходна зона в близост до археологическите находки. До отговор обаче, на този етап, не се стигна. 

36 търговци и и работници декларираха в залата своето  несъгласие за нова визия на подземното съоръжение в центъра на Пловдив. 

В дневния ред на сесията  бяха включени две предложения на зам.- кмета Димитър Кацарски да се прекратят договорите за наем – едното за подлеза при "Тримонциум", а другото – за този при аптека „Марица“. 

След обсъждане с председателя на Общинския съвет Савина Петкова и почти в края на заседанието, с единодушно гласуване двете точки отпаднаха за следваща сесия. Дебатите по темата тепърва предстоят. 

Припомням, че в края на февруари съветниците одобриха провеждането на процедури за отдаване под наем в продължение на пет години. Сега обаче се иска отмяна на това решение. бнр 

Banner 468 x 60 px