Destiny

Добрев се оттегли от КЦМ, ред е на следващото поколение мениджъри

бнр бнр

Промени в ръководствата бяха приети на акционерни събрания на КЦМ АД и КЦМ 2000 АД. От съвета на директорите се оттеглят дългогодишният ръководител на металургичното предприятие Никола Добрев, както и Найден Михайлов.

Делегиране на нови права и отговорности на следващото поколение мениджъри е смисълът на промяната, обясни Румен Цонев, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на КЦМ 2000.

20 % от използваната от КЦМ руда е добита от двете минни дружества, контролирани от групата- „Лъки Инвест“ и ГОРУБСО Мадан.

Печалбата от основната дейност на дружествата от групата на КЦМ 2000 за 2018г. е за близо 20 милиона и 400 000 лева, а резултатът от оперативната дейност е за близо 54 милиона лева.

Продължава да е активна нашата програма „Национална стипендия КЦМ“, съобщи Мариана Гуркопашова, директор управление на човешкия капитал. 

Дружеството плаща 7 стипендии от по 400 лева месечно в последните 2 години от следването на студенти от специалностите „Металургия“, „Машиностроене“, „Електрообзавеждане“, „Електротехника и автоматизация“, „Химия“ и „Физика“.бнр

Banner 468 x 60 px