Русия трябва да изтегли всичките си войски от територията на Украйна, преди да може да има каквито и да било преговори, заяви външното министерство в Киев в отговор на нееднократните предложения от Москва в последно време за преговори, съобщава БТА.

“Единственото реалистично предложение би било незабавното прекратяване на войната на Русия срещу Украйна и изтеглянето на руските въоръжени сили от украинските територии”, каза говорител на ведомството.

Той отговори по този начин на неотдавнашно изказване на руския външен министър Сергей Лавров, в което той потвърди подобно предложение за преговори, направено от президента Владимир Путин.

banner

Ако Русия наистина иска да преговаря, тя трябва да спре да разрушава украинската енергийна инфраструктура, каза говорителят на украинското външнополитическо ведомство. Няма как да искаш да преговаряш и същевременно да бомбардираш украински жилищни райони, да мобилизираш 300 000 резервисти и да блокираш износа на зърно, добави той

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!