Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняеми 35-годишните Н.С. и Б.Р. за умишлено убийство на две лица, извършено в съучастие. С постановление на прокурор в СГП двамата обвиняеми са задържан за срок до 72 часа.

Досъдебното производство по случая е започнало за палеж по чл. 330, ал. 3 от НК, а именно – за това, че на 11.10.2022 г. е запалено жилище в столичния кв. „Банишора“ и от това е последвала смъртта на 85-годишната М.Р. и 60-годишния Е.Г. Разследването се води в СДВР под ръководството и надзора на СГП и в хода му е установено, че смъртта на М.Р. и Е.Г. е насилствена.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че са събрани достатъчно доказателства за това, че на 10.10.2022 г. Б.Р. умишлено е умъртвил М.Р. и Е.Г.

banner

В извършване на убийството Б.Р. е бил улеснен от Н.С., който наблюдавал за влизащи и излизащи от входа лица и намиращи се на мястото граждани, докато Б.Р. нанасял удари върху жертвите в жилището.

Б.Р. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 3 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 2 във вр. с ал. 1 от НК, а Н.С. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 4, пр. 3 във вр. с чл. 115 във вр. с чл. 20, ал. 4 във вр. с ал. 1 от НК.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!