Destiny

Пловдив се превръща в столица на технологичната и аутсоурсинг индустрия в Югоизточна Евпора

На 17 май 2019 г. Пловдив ще e домакин на първия регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност– SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT.

Събитието се организира от Българската аутсорсинг асоциация (БАА) в партньорство с  Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) и Община Пловдив. Така градът под тепетата ще се превърне в столица на технологичната и аутсоурсинг индустрия в Югоизточна Евпора.

Форумът ще събере над 300 гости, като в конференцията ще вземат участие над 30 български и международни лектори, като пълният им списък може да бъде видян на seeitssummit.com.

Специален гост на събитието ще е д-р Даниел Съскинд, който ще предизвика присъстващите с мотивационната си реч на тема „Бъдещето на професиите“. Преподавател в Оксфорд и бивш главен съветник на британското правителство, д-р Съскинд е съавтор и на бестселъра „The Future of the Professions“. В книгата той изследва влиянието на технологиите и особено на изкуствения интелект върху професиите и обществото като цяло. Участията му в TED Talk за бъдещето на работните процеси са гледани повече от 1.4 милиона пъти. 

Футуристът Мартин Везовски и главен дизайнер на SAP е другият специален гост на събитието. Той ще представи своята визия как можем да начертаем, изградим и вдъхновим бъдещето, в което искаме да живеем. През 2017 г. Везовски е отличен в Топ 100 на иноваторите в Германия с титлата „Софтуерен визионер“. 

В рамките на форума за четвърти път ще бъдат връчени и българските технологични Оскари – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година. Интересът към наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2019 година отбелязва 30% ръст в сравнение с миналогодишните кандидатури. В 16 категории ще бъдат отличени най-добрите компании, проекти и продукти, сред които софтуерна компания на годината, най-добър работодател в сектора на технологиите, старт-ъп компания на годината и др. Авторитетно жури от международни специалисти оценява кандидатурите, а победителите ще станат ясни по време на специалната гала вечеря на 17 май. 

 

 

Banner 468 x 60 px