Destiny

Жени- алпинистки ще ремонтират емблематична сграда в Стария град

Ремонт на една от най- знаковите сгради в Стария град започна днес. Става въпрос за Градска художествена галерия – Пловдив, която се намира на ул. „Съборна“№14 А 

Реконструкцията ще продължи 1 година.

"Това е една от най- знаковите сгради в Стария град. Място, през което минават хиляди туристи. Повече от 4 години работим, за да стигнем до този момент. Не можем да щракнем с пръсти, да кажем хайде и да започнем. Всичко това, което правим е част от Европейската културна столица. И галерията на Гладстон, и Детмаг и тази галерия, нищо от това нямаше да се случи, ако Пловдив не беше Европейска столица на културата", заяви кметът на града Иван Тотев.

"Тази сграда е предизвикателство за нас. Вече имаме опит - в Пловдив сме правили Централна гара и сграда на Джумаята. 20 човека ще работят по фасадата, имаме и жени алпинистки- мазачки. Ще бъде сменена инсталацията, дограмата, покрива и цялата инфраструктура извън сградата. Ще бъде направена и детска площадка, а дворът ще бъде отворен изцяло към Стария град", заяви Николай Иванов от фирмата- изпълнител на обекта.

Стойността на ремонта е 1,4 млн.лв.

Banner 468 x 60 px