Destiny

ВМРО с 4 предложения за изменение на бюджета на Пловдив, казаха и от къде ще се вземат пари

Предложение за изменение на бюджета внася ВМРО- Пловдив.

От ВМРО подчертаха, че това са само част от предложенията, които биха искали.

Осигуряването на средства за изграждане на паркинги и паркоместа. По думите на Борислав Инчев има не малко места, където биха могли да бъдат направени паркоместа. Предложението е за отпускане на 1 млн. лева за тази цел. Инчев подчерта, че 

Второто предложение е отпускането на 453 000 лева за ремонт на ДГ "8-ми март". За целта има проведена обществена поръчка и избран изпълнител още през 2018 г., но от края на 2018 г. няма развитие, коментира Инчев.

Стефан Послийски каза, че третото предложение е отпускане на средства за култура по районите, с цел децентрализация и по- голяма посещаемост и активност на гражданите.

Апостол Шопов пък представи четвъртото предложение, което е отпускането на 100 000 лева за събаряне на незаконни постройки в "Северен".

По думите му има излезли съдебни решения, но от районната администрация нямат средства за събаряне.

Според Инчев тези средства могат да се вземат от парите за реконструкцията на Кукленско шосе, където втора година ремонтът не може да започне заради забавяне на проекта. През 2018 г. бяха заделени 3 млн. лв., а за 2019 г. са предвидени още 3 млн.лв.

По думите му не е логично публични средства да стоят замразени. Стойността на предложенията ни е 1,643 млн. лв., което означава, че дори да се приемат всички предложения ще има достатъчно средства да се работи по Кукленско шосе 

Banner 468 x 60 px