Destiny

Строителна фирма от Варна е единственият кандидат за "Модър - Царевец"

bnr plovdiv bnr plovdiv

Инжстройинженеринг Варна е единствената фирма подала оферта за изграждането на проекта „Модър – Царевец“. Срокът на обществената поръчка бе удължен с един месец, след като в края на февруари нито една компания не заяви участие в търга за 12 милиона лева. 

Председател на комисията е инж. Красимир Еневски. Той заедно с членовоте на комисията отвориха документите на подалата единствената оферта фирма от Варна. Тя предлага 1 095 календарни дни за осъществяване на проекта, от тях 1 005 дни за същинското строителство. Срокът за изпълнението на  идейния проект е 30 календарни дни, 60 дни са определени за работен проект, пишат от фирмата. 

В срок от един месец комисията ще разгледа всички документи и ще назначи дата за отваряне на ценовата оферта, която предлага варненската фирма.  

Поръчката включва изработването на инвестиционен проект,  строителство на подлез между улиците Царевец и Модър под жп линията София – Пловдив,  изграждане на Южната тангента в града, както и избор на строителен надзор. 

Според сайта на варненската компания тя е изграждала  летищна и жп инфраструктура, промишлени и обществени сгради, ВиК – системи.  Модернизацията на жп отсечката Пазарджик – Стамболийски е сред обектите, построени от фирмата. 

При подадена само една оферта община Пловдив може да прекрати обществената поръчка. 

 

Banner 468 x 60 px