Destiny

Ето какво поиска собственикът на скандалния имот Байрям Солак от община Пловдив

Собственикът на имота, взривил страстите сред жителите на "Северен" в района зад хотел "Санкт Петербург", е изпратил няколко искания към община Пловдив.

Това стана ясно след среща между кмета на града Иван Тотев, кмета на Северен Ральо Ралев и представители на Инициативния комитет, предаде репортер на PlovdivNews.bg

"Собственикът на имота Байрям Солак има няколко искания. Първото е за незаконно преминаващ от там захранващ кабел без негово разрешение. Това не е така, тъй като кабела е поставен с разрешение на предишния собственик в началото на 2017 г. преди Солак да придобие имота", заяви кмета на Северен Ральо Ралев.

Той е поискал община Пловдив да премахне бункера в имота, който обаче не е собственост на общината. От Инициативния комитет са изпратили писмо до областния управител за установяване на статута на този бункер.

Освен това Солак е поискал трима независимо оценители да направят оценка на имота към март 2019 г.

"Ние сме съгласни с това и ще се предприемат действия", заяви Ральо Ралев от името на община Пловдив.

Солак е поискал и ограда към граничещия общински имот, което обаче няма как да стане, заяви Ралев.

"Ще съберем всички заинтересовани на общо събрание в неделя, за да се запознаем с исканията на собственика на имота. След това ще вземем решение за следващите ни действия", каза Стойчо Андреев, зам.- председател на Инициативния комитет.

Banner 468 x 60 px