Destiny

Нови 126 паркоместа на невралгични точки в район „Западен“

Район „Западен“ обяви обществена поръчка за изграждането на три нови паркинга. Те ще бъдат на улица „Бряст“

Най-големият от тях ще е на булевард „Копривщица“ зад известния като Натовския блок. Съоръжението ще е за 50 автомобила, като 2 от местата са предвидени за хора с увреждания. 

Паркинг ще бъде изграден и на улица „Ружа“. Той ще се намира между двата 16-етажни блока и ще разкрие места за 48 автомобила, като тук отново 2 от местата ще са за инвалиди.  

На една от най-невралгичните точки в района  - улица „Бряст“ зад общежитията на Медицинския университет също ще бъдат изградени нови паркоместа. На това място често възниква напрежение между студенти и живущи заради недостига на места. Именно на „Бряст“ преди три години за една нощ пламнаха едновременно четири автомобила на студенти. Мнозина тогава се усъмниха, че пожарът е предизвикан умишлено, но това така и не бе доказано. Тук ще бъдат изградени изцяло нови 28 места, като от тях едно ще е за хора с увреждания. 

Общата сума за трите паркинга е близо 250 хиляди лева, съобщи кметът на района Димитър Колев. Всички паркоместа ще бъдат маркирани, оградени със скоби и предоставяни срещу абонамент от 20 лева съгласно Наредбата за местодомуване на моторни превозни средства, допълни той.

Banner 468 x 60 px