Destiny

Учител по латински език от Пловдив с благородна мисия в „Стани богат"

Преподавател по латински език от Пловдив е един от участниците, които са се представили най-добре до момента в телевизионната игра на БНТ „Стани богат". Каузата на Явора Опрова е поставянето на паметна плоча в чест на един от големите дарители на Пловдив, която тя ще финансира със спечелената от играта сума.

Явора Опрова е дългогодишен преподавател в Медицинския университет в Пловдив. Специализирала е в Солун, владее старогръцки и латински и още пет съвременни езици. Увлича се от история и е част от новия хоров състав на университета.

В играта „Стани богат" я отвежда предизвикателството да провери знанията си, както и каузата да постави паметна плоча на големия дарител на Пловдив търговецът Димитър Кудоглу. За делото на Кудоглу Явора Опрова научила, след като неин студент - родственик на дарителя, ѝ подарил книга за създаването на Дома на благотворителността и народното здраве.

Сградата, на чието място днес се намира Централната поща, била дарена от Димитър Кудоглу на жителите на Пловдив. Явора Опрова ще търси съдействие от Община Пловдив, тъй като смята, че паметната плоча трябва да е на мястото, свързано с най-голямото дело на Кудоглу.

Преподавателката обяви каузата си и в играта „Стани богат". Благодарение на знанията си Явора спечели 10 000 лева и стана първият участник, стигнал до втора сигурна сума, без да използва жокери.

Banner 468 x 60 px