Destiny

Пловдив е номиниран в четири категории за третите Годишни награди на Министерството на туризма

Пловдив е номиниран в четири категории за третите Годишни награди на Министерството на туризма В категорията „Туристическо събитие” градът е селектиран с фестивала „Дефиле на младото вино” на Съвета по туризъм и с Празници на Стария град. Конкуренти са още 18 празници и фестивали в цяла България.

Археологическият комплекс Малка раннохристиянска базилика ще се бори за гласовете на туристическата аудитория в категорията „Туристическа атракция/обект” заедно с още 20 номинирани културно-исторически места в България. Пловдив е отличен в още две категории – като Туристическа дестинация и като Община на 2018 г. за културно-исторически туризъм.

Всички пловдивчани и гости на града, които смятат, че Пловдив е достоен за победата, могат да гласуват онлайн до 5 декември. Номинациите в различните категории бяха избрани измежду 132 кандидатури. Чрез онлайн вота ще се избират непосредствено победителите в отделните категории. Всеки може да гласува еднократно за един участник в една категория, като се отчита едно гласуване от всеки IP адрес, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експерти ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Както и в предните две издания на конкурса гласове се приемат за 16-те категории: „Туристическа атракция/обект“; „Туристическо събитие“; „Духът на България“; „Специализиран туризъм“; „Туристическа дестинация“; „Иновация“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“; „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“; „Община за планински туризъм“; „Община за морски туризъм“; „Община за балнео- и СПА туризъм“; „Община за културно-исторически туризъм“. Победителят в 16-ата категория – Голямата награда „Изборът на българите”, се определя според гласовете за обекти, включени в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“ в туризма.

Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември 2018 г. в 24 ч. Призьорите ще бъдат обявени на церемония на 11 декември 2018 г. в София. Цялата информация тук – https://tourismawards.bg/

Banner 468 x 60 px