Destiny

Район "Западен" най-предпочитан за ново жилище в Пловдив

"Христо Смирненски" е най-предпочитаният квартал за покупка на ново жилище, съобщиха брокери на недвижими имоти. Той е и един от най-бързоразвиващите се квартали в Пловдив. Това бе потвърдено и от кмета на район "Западен" Димитър Колев, който съобщи, че за последните две години тук са издадени 32 разрешения за строеж.

"Търсенето в „Западен” е много добро като парцели, като апартаменти. Най-големият брой разрешения за строеж са за еднофамилните къщи, тези, които са един-два етажа. При нас има много комплекси, които са от затворен тип. Има, разбира се, и покупки на жилища, които са с цел инвестиционно намерение", заявява пред БНТ кметът Димитър Колев.

До голяма степен интересът към район „Западен” е породен от факта, че в града няма друго място с повече зелени площи и паркови пространства. Тук са и много от пловдивските лечебни заведения. Като цяло брокерите отбелязват ръст в броя на ипотечните кредити, както и в бюджета на купувачите на жилища. Средната цена на апартамент под тепетата през деветмесечието на годината е около 710 евро на квадратен метър, като броят на реализираните сделки е с 2% по-голям спрямо същия период на миналата година.

Banner 468 x 60 px