Destiny

РИОСВ – Пловдив стартира с инициативи за деца и възрастни Европейската седмица на мобилността

Регионалната инспекция по околна среда и води – Пловдив съвместно с Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда и община Пловдив организират инициативи с ученици и граждани по повод Европейската седмица на мобилността (16-22) септември.

На 19 септември 2018 г. от 11 до 13 часа вратите на автоматичната измервателна станция „Каменица“ ще бъдат отворени за граждани и ученици, които имат желание да се запознаят с уредите, които измерват качеството на атмосферния въздух в Пловдив. На 20 септември от 10,30 до 12 часа в Цар-Симеоновата градина ще се проведе традиционният детски празник. Ще бъдат обособени няколко къта с дейности за деца от 6 до 9 години. Планирани са състезания по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, забавни състезания по безопасност на движението. Участие в състезанията и игрите ще вземат ученици от началния курс на училищата „Св. Патриарх Евтимий”, „Паисий Хилендарски”, „Климент Охридски“, „Петър Берон“ и „Екзарх Антим I“. Възможност да се включат в празника ще имат и всички желаещи деца, които са в Цар-Симеоновата градина. Към инициативата се присъединяват и „Макском“ ЕООД, които ще осигурят за състезанията по скоростно каране четири велосипеда.

РИОСВ – Пловдив ще подари колело за най-бързото момче-състезател в скоростната отсечка, а „Макском“ – за най-бързото момиче. За участниците в детския празник са предвидени подаръци от организаторите. Тази година мотото на кампанията за Европейската седмица на мобилността е „Комбинирай, движи се!“.

Banner 468 x 60 px