Destiny

Пловдив отново е „Сцена на кръстопът”

В Пловдив започва 22-рото издание на Международния театрален фестивал „Сцена на кръстопът”. Мотото на фестивала, който тази година ще продължи до 24 септември, е „Театъра Вълшебното“. 

"Вече 22 години община Пловдив подкрепя "Сцена на кръстопът". Този фестивал е показал, че е непреходен във времето и вдяка година ни представя стойностни и качествени изпълнения", коментира кметът на града Иван Тотев. 

 Откриването на „Сцена на кръстопът“ е тази вечер в 19.00 часа днес в Драматичен театър с любовната история „Ромео и Жулиета“, представена от Балет „Арабеск“. 

Шекспировата линия в програмата на фестивала ще бъде продължена със заглавието „Сън в лятна нощ“, което ще бъде последвано от „Къщата на спящите красавици“. В културния афиш присъстват още заглавията „Танцът Делхи“, „След репетицията“, „Честита съпруга“, „Вишнева градина“, „Терапевти“, „Пияните“, „Кралят Елен“ и „Петел”. Жителите и гостите на града ще могат да посетят и постановките „Лисичета“, „Три високи жени“, „Едно чаровно лято“, „Чудаци“, „Палачи“. 

Гости от Украйна ще се включат в програмата с „Мъжът на жена ми“, а след тази постановка ще последват „Нос“ по Гогол, както и „Чамкория“ по Милен Русков. Фестивалът „Сцена на кръстопът“ има и богата съпътстваща програма, която включва представяне на книгата на Младен Влашки „Млада Виена в млада България“, също демонстрации на алтернативно изкуство и дамско шоу. 

22-рото издание на фестивала ще завърши на 24 септември с представяне на книгата и филма „Романът на моя живот“ на проф. Стефан Данаилов.

Цените на билетите са от 8 до 25 лева, а за някои представления вече са изчерпани.

Banner 468 x 60 px