Destiny

Последният неугледен вход на Пловдив - с 6-лентов път

Още едно инфарктно трасе в Пловдив - изходът от Голямоконарско шосе към магистрала "Тракия", ще къса нервите на шофьорите, докато трае разширението му. Кметът Иван Тотев получи зелена светлина от регионалния министър Николай Нанков в края на миналата седмица. Градоначалникът поиска общината да получи 4 имота от държавата, разположени около отсечката. Единият е част от двора на Института по консервна промишленост, а другите са вляво от пътя, където са разположени разсадници.

"Следва издаване на строително разрешение за отсечката, която попада в границите на община Пловдив. Още тази година могат да започнат търговете за избор на изпълнители", обяви пред "24 часа" Тотев. Планът предвижда последният неугледен вход на Пловдив да стане с 6-лентов път. Така ще бъде сложен край на дългите колони, които се точат към магистрала "Тракия".

Цялото трасе е 7 километра. Част от него попада и в съседната община "Марица", която има да извършва още отчуждения. "Обектът ще е скъп и преди строителното разрешение не може да се говори колко ще струва. Пътят ще се разшири до Радиново. По него ще се прокара канализация, електричество. Затова ще се прави на етапи", уточни Тотев. По думите му пловдивчани чакат 40 години това разширение.

Целта на проекта е да модернизира тази пътна артерия, която сега се задъхва от големия трафик. Предвижда се с разширението тя да стане и побезопасна. Кръгови кръстовища ще обслужват индустриалната зона. Към отделните обекти в нея ще има и локални платна. Градоначалникът смята, че модернизацията ще даде нов тласък на бизнеса

Banner 468 x 60 px