Destiny

Започва мащабно строителство, влагат 17 милиона лева в центъра на Пловдив

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи първа копка на мащабни реконструкции в центъра на града.

17 милиона лева ще бъдат вложени в реконструкцията на множество вътрешноквартални улици, сред които ул. „Стойчо Мушанов”, ул. „Макгахан” (в участъка от ул. „Митрополит Панарет” до ул. „Ген. Скобелев”), ул. „Ген. Скобелев”, ул. „Пулпудева”, ул. „Козлодуй”, ул. „Брестовица”, ул. „Цар Иван Страцимир”. Освен самите улици и прилежащите им тротоари, се предвижда и въвеждане на енергоспестяващо осветление.

Също днес стартира и рехабилитация и реконструкция на тротоари по бул. „6-ти септември” в участъка от бул. „Цар Борис III Обединител” до бул. „Източен”, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, както и озеленяване и благоустрояване на прилежащите зелени площи.

Подобни дейности стартираха и по бул. „Марица”, като се предвижда благоустрояване, озеленяване, паркоустройство и изграждане на детски площадки по южния бряг на река Марица, рехабилитация и реконструкция с въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на бул. „Марица–юг” в зоната от транспортен възел на бул. „Цар Борис III Обединител” до бул. „Източен”.

"Надяваме се на бърза работа от страна на изпълнителя, за да може септември-октомври голяма част от проектите да излизат. Има улици, които не са включени в тази програма, но със собствени средства на общината те също ще бъдат изпълнени", заяви при старта на ремонтинет дейности кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Banner 468 x 60 px