Destiny

Здравко Димитров превръща фоайето на Областна администрация в Камерна зала

По инициатива на областния управител Здравко Димитров, фоайето на Областна администрация Пловдив ще се превърне в Камерна зала, за да приюти културни събития и мероприятия на творци от региона. Идеята е да бъде създадено ново пространство, в което да се реализират концерти, изложби и камерни театрални постановки.

Пространството е изключително подходящо за провеждане на културна събития и мероприятия. Стените са декорирани с великолепни мозаечни платна на Вълчан Петров и Димо Кенов, покривът е пирамидална стъклена Оберлихт конструкция, която дарява залата с постоянен достъп на естествена дневна светлина, а точно в средата е разположен уникален шадраван, дело на  скулптора Димчо Павлов, който остана единственото негово произведение, изложено на обществено място.

Всички културни събития в новата Камерна зала, която разполага с много добра естествена акустика, ще се провеждат под егидата на Здравко Димитров, който неведнъж е засвидетелствал подкрепата и ангажираността си към хората на духа.

Официалното откриване на Камерна зала в Областна администрация ще се състои на 1 февруари с концерт на именития пловдивски тенор Ивайло Михайлов, който е сред инициаторите на проекта.

Събитието, което ще е с вход свободен, е с начален час 18.00 часа, а програмата е съставена от песните на Пучини. Акомпанимент на роял - Мария Калоферова.

Областният управител отправя своята покана към жителите на Пловдив, които могат да се включат и в своеобразната анкета за име на новата Камерна зала.

Banner 468 x 60 px