Destiny

Само една фирма е обжалвала обществената поръчка за 13 от автобусните линии на Пловдив, процедурата продължава

Само една фирма е обжалвала обществената поръчка за 13 от автобусните линии на Пловдив, процедурата продължава радио Фокус

Само една фирма е обжалвала обществената поръчка за 13-те автобусни линии от общинската транспортна схема на Пловдив. Това съобщи пред журналисти зам.-кметът Златин Велев. „Това няма да спре процедурата”, добави Велев.13-те линии от общо 29–те, чиито договори вече изтекоха, са с номера 1, 6, 7, 15, 16, 18, 29, 37, 44, 66, 99, 116 и 222. Фирмата обжалва като недостатъчна максималната цена на превоз за километър, заложена от Общината. „Оферти ще се подават до 23 ноември, като очакваме да видим кандидатите, след това конкурсът продължава в другите си фази”, каза още Велев. Обществената поръчка е за близо 37 млн. лева.

Новите изисквания на общината към превозвача за следващите 10 години са за 118 боря автобуси най-малко, половината от които да са подходящи за хора с двигателни проблеми. Всички автобуси трябва да са с над 50 места. Задължително изискване е поне половината от тях да са с над 70 места. Всички автобуси трябва да са с екокатегория Евро 6 или съответстваща й такава.

Ще бъде избран този превозвач, който събере най-много точки (от максимален брой 100), офертите ще се отварят в края на ноември. Превозвачите се задължават да оборудват автобусите със собствени GPS устройства, съвместими с изградения център за мониторинг и контрол на Организация и контрол на транспорта, което ще позволи обхващането на всички коли в градския транспорт от системата за управление на трафика.

Banner 468 x 60 px