Destiny

Готов ли е Пловдив за зимата? Ето какво каза шефът на "Чистота"!

Готов ли е Пловдив за зимата? С този въпрос от PlovdivNews се обърнахме към шефа на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

"Готови сме. Днес комисия, назначена от кмета, ще извърши преглед на техниката, както на фирмата подизпълнител КМД, така и на "Чистота". Ако има нередности трябва веднага да бъдат отстранени и от 20-21 ноември влизаме във зимно дежурство, което ще продължи и другата година", коментира Стоянов. 

"Има поръчка на Общината за 3500 тона сол. Имаме остатък от миналата година от 626 тона тона. Така ще разполагаме с над 4 100 тона сол в началото на зимния сезон. Имаме 83 тона калциев хлорид, който ще използваме за посипване на площадите, велоалеите и тротоарите. Калциев дихлорид използваме и за разтвор за овлажняване на солта. Технологията на разпръскване е с овлажняване на солта е при много ниски температури. При -10-15 градуса, снегът е сух и за да се разтвори солта трябва влага. Със специални резервоари от страни на разпръсквачите калциевия дихлорид овлажнява солта и спомага за по- бързото разтопяване", каза Стоянов.

Техниката- имаме график- 15 снегорина на "Чистота", 6 разпръсквача и два два челни товарача. КМД има 40 снегорина, 20 разпръсквача и 5 челни товарача.

Готови сме. Надявам се и зимата да не е като миналата година", каза още шефът на "Чистота".

Banner 468 x 60 px