Destiny

Александър Сиди изригна срещу БХК заради защитата на незаконни цигански къщи в Пловдив

Депутатът от Обединени Патриоти Александър Сиди направи остър коментар по повод акцията по бутането на незаконни къщи в пловдивската Арман махала и действията на адвокати от БХК, които защитават ромите и незаконните им постройки. 

"Днес в Арман махала в Пловдив, Общината се опита да влезе в ролята си и да премахне незаконните постройки там. Не ги наричам къщи, само защото “къща” е нещо стабилно изградено по всички строителни правила и узаконено съгласно българското законодателство! Още в началото на въвеждането на законосъобразност се появиха няколко протестиращи цигани, които със специфичния си небългарски изказ показаха едно бебе и попитаха “тоз дите, къде да го нося ся?” И това нямаше да е толкоз изненадващо, защото все пак циганите вечно протестират, когато все пак законът стигне до тях. Изненадващо и неприятно беше, че някакви представители на БХК, надушили отново възможност да съдят държавата си в Страсбург, от което да изкарат някой лев, продавайки собствената си Родина, яростно защитаваха циганите в тяхното беззаконие!", възмути се депутатът. 

"Ясно трябва да заявим на всички български граждани, без значение от етническия им произход, че всички са равни пред закона! И че няма да търпим, когато една група се опитва да търси права само на база етнически произход! “Правозащитните” организации, от друга страна са длъжни да спрат да разделят обществото на цигани и всички останали, защото българското търпение има граници!", категоричен е Сиди.

PlovdivNews припомня, че ВМРО вече сезира главния прокурор за действия на Български хелзинкски комитет насочени срещу интереса на страната ни

Banner 468 x 60 px