Кметът Тотев към пловдивчани: Длъжни да пазим и предадем на бъдещите поколения порива за свободна България

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев с поздрав към пловдивчани на Националния празник 3- ти март:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,

Позволете ми от името на Община Пловдив и лично от свое да Ви поздравя с Националния празник на Република България и 139-тата годишнина от Освобождението ни от османско робство.

И тази година на 3-ти март ние, пловдивчани, ще се изправим пред Паметника на освободителите със спомена за края на един от най-мрачните периоди в нашата история и с надеждата, че делото на предците ни е пример как българите можем сами да решаваме съдбините си.

Прекланяйки се пред паметта на десетките хиляди воини, отдали живота си за свободата на Родината, е важно да не забравяме уроците на историята. Защото 3-ти март е денят на нашето заслужено национално самочувствие, на нашата заслужена национална гордост. Защото 3-ти март е онази паметна дата, на която България се завърна на картата на Европа.

139 години след Освобождението сме длъжни да пазим и предадем на бъдещите поколения порива за свободна България, за която мечтаеха и се бореха предците ни. Нека съхраним спомена и онзи възрожденски стремеж за независимост. Нека вярваме в собствените си сили и възможности, уверено да работим за просперитета на нашия град, на нашата Родина и гордо да изречем: Да живее България! Честит Национален празник!

инж. Иван Тотев кмет на Община Пловдив

Banner 468 x 60 px