Кметът на Пловдив Костадин Димитров събра днес на място фирмите, които работят по проекта Модър – Царевец.

„Преди 10 дни имахме среща, след която обявих, че до 3 месеца обектът ще бъде пуснат. Аз нося отговорност пред хората. Преди няколко дни тук хората ме питаха дали трябва да си купуват хеликоптери. Днес дойдохме, за да изгладим отношенията между фирмите, които работят по ВиК проекта и тези, които работят по самия проект Модър- Царевец.
Надявам се на разбиране от двете фирми и отстъпки от двете страни, за да можем по най- бързия начин да пуснем участъка“, заяви Костадин Димитров.
От фирма Драгиев, която прави пътния участък обавиха, че в момента ги спира участъка от ул. София до ул. Перуника. Там трябва да бъде положен водопровод, а това не се прави, тъй като там има кабел и не може да се работи. Докато техниката, която извършва ВиК дейностите е тук, ние не можем да работим“, заяви управителят Цанко Драгиев.
„Кабелите не са в кадастъра. Разговаряхме с EVN. Надявам се до 1 месец този проблем да бъде решен. Фирмата, която работи по Модър – Царевец може да работи в учатъка към Хаджи Димитър. Ще положим чакъл, за да може те да продължат работа“, каза от своя страна Бончо Бонев, който е иправител на фирмата, която работи по ВиК проекта.
Кметът на града се обърна към Бонев с призив да се направи всичко възможно да не се спира движението по бул. Хаджи Димитър и Царевец и да се направи така, че да се работи и по празниците.
Бонев пое ангажимент, че ВиК проекта няма да саботира другите дейности.
Зам.- кметът по строителство Тодор Пашов бе лаконичен: За мен разбирателство има тогава, когато едната фирма е предала документите на друга.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved! | Powered by Next to Space