2018 деца взеха участие в проведеното на 1 юни 2023 г. класиране за прием в детските градини и ясли. Най-голям дял имат кандидатстващите за яслените групи – 1225 деца. Обявените свободни места бяха общо 981 като 200 за яслените групи, 496 за първа възрастова група, 164 за втора, 59 за трета и 62 за четвърта възрастова група.

В яслените групи са класирани 200 деца. При кандидатстващи 628 деца за първа възрастова група са класирани 373 деца. Останалите незаети места за първа група са 123, тъй като не съвпадат с предпочитанията на родителите. За втора възрастова група от желаещите прием 70 деца са класирани 48, а за 5- и 6-годишните деца от участващите в класирането 95 деца са класирани 35.

За класираните деца е важно да бъде спазен срокът 12.06.2023 г. включително, до който родителите трябва да подадат документи за записване в детските заведения, в които са приети.

banner

На предстоящите класирания се очаква да има допълнителни места за първа възрастова група след гласуване в Общински съвет-Пловдив на предложението за увеличаване на броя на децата в група до 28.

За яслените групи ще бъдат обявени значителен брой места за предвидените класирания през юли, август и септември. Местата там ще се освободят, след като 3-годишните деца постъпят през септември в детските градини. Така ще бъдат осигурени с места в детските ясли и желаещите прием от тази възрастова група.

Следващото класиране е на 22 юни. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 13 юни вкл. Крайният срок за подаване на заявление онлайн е 20.06.2023 г. За тези, които използват помощта на директорите, срокът е 19 юни.

Постъпването на родените през 2017 и 2018 г. деца през учебната 2023/2024 г. в подготвителни групи е задължително, съгласно нормативните разпоредби. За 5- и 6-годишните деца освен групи в детските градини, родителите могат да изберат и групи в общинските училища на града. Там функционират както полудневни, така и целодневни групи. Информация за училищата, в които има такива групи, може да бъде намерена на сайта dz-priem.plovdiv.bg в раздел „Групи в училищата“. Записването в тези групи е на място в училищата и не е обвързано със системата за прием в детските заведения.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!