Десетки собственици на търговски обекти, работници и живеещи в най-голямата търговска зона на Пловдив тази сутрин се вдигнаха на протест и блокираха едно от ключовите кръстовища в района, предава NOVA.

Към тези действия те преминаха заради забавен ремонт на „Брезовско шосе”. Още миналата седмица те се оплакаха, че ремонтът се бави с 350 дни.

Заради разкопаната и недостъпна улица, търговците обясниха, че трупат загуби и са пред фалит и дадоха едноседмичен срок на местната власт да ускори ремонта на пътя, който се извършва с пари от Европа.

banner

Тази сутрин недоволните блокираха кръстовището на бул. „Север” с „Брезовско шосе”. Бързо се натрупа колона от автомобили и тирове. Протестиращите казват, че така повече не може да продължава.

„Спряха автобусите, не можем да дойдем. Нямаме клиенти. Пътищата са окаляни отвсякъде. На нищо не прилича това. Продължава повече от година. Какво правим? Да седим вкъщи без заплати? Наемите вървят, токът върви, осигуровките вървят – откъде да ги дадем, като нямаме работа?”, питат протестиращи.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!