Скандалът се разгаря! Зико: Може да изтеглим предложението за "Колежа", няма пари заради ...

Скандалът между кмета на Пловдив Здравко Димитров и лидера на ГЕРБ в Пловдив и бивш градоначалник Иван Тотев се разгаря, а в центъра е "Колежа. Днес Зико обяви, че заради Тотев няма пари за стадион "Христо Ботев"

"Общината е глобена с 17 милиона по поръчка за водния проект от мандата на Иван Тотев.Тези 17 милиона са заради грешка при обществената поръчка за Пречиствателната станция.
И сега как да завършим стадионите. Няма как то Общината ще фалира. Пари с тази глоба няма да имаме за стадионите. Сега да търсим пари, нали Тотев ще ги събира феновете.
До сега ГЕРБ не ме защитиха. Един не е станал. Тотев искаше да спре пробива под Водната палата. Не иска да си признае за грешката за кръговото", заяви Зико.

"Пламен Райчев остава, искам прозрачност при строежа на стадионите. Ако се намери нещо всеки да си носи отговорност.
Строял съм хотел, той е обещетение. Ще имам 1000 квадратни метра. Борисов ми каза строял съм хотел, казах му не аз не съм Тотев той строи хотели.
Той говори на Борисов срещу мен, той заблуждава лидера срещу мен. Къща съм имал някъде но който е намери ще му е подаря", отсече кметът.

"За да играе Ботев на стадиона трябват 6 милиона. За първи етап за Първа Лига.
Иван Тотев събира феновете, вдига ги на протести срещу мен. До четвъртък ще решим дали да изтеглим предложението за стадион Ботев. Днес ще се срещна с феновете.
Но Общината няма тези пари след тази санкция.
От министерството на спорта ни пратиха писмо, че нямат предвидени пари за стадионите.
Ще говоря и със собственика на Ботев, дали той няма да го завърши. Да му го дадем и той да инвестира н него", обяви Зико.

 

Banner 468 x 60 px