Destiny

Заради хлебарки при храната затвориха голям пловдивски супермаркет

Голям пловдивски супермаркет затвори временно заради сигнал за хлебарка, разхождаща се в топлата витрина с храни.

При извършена на място проверка инспекторите на Агенцията по безопасност на храните са установили, че сигналът е основателен.

Предприети са извънредни мерки за дезинсекция и магазинът е обработен срещу насекоми инсекти в рамките на три дни. Впоследствие обаче се оказало, че тези мерки не са ефективни. Издадено е разпореждане за спиране на дейността по изпичане на място на месни разфасовки и заготовки, и съхранение и реализация на готови храни в супермаркета.

Установено е, че в обекта за производство на кулинарни изделия на фирмата, извън производствените помещения и в помещението за приготвяне на топли храни има умрели хлебарки. Там също са предприети извънредни мерки за дезинсекция. Обектът е третиран четири пъти от началото на месец януари, но без ефект.

Разпоредено е за спирането на дейността по приготвяне на топли храни. Навсякъде, както в производствената част, така и в търговската, е извършено основно почистване и дезинфекция Управителите са изготвили протоколи за наличие на частични ремонтни дейности.

Предприети са мерки за смяна на фирмата, която извършва дезинсекция и дератизация.бнр

Banner 468 x 60 px