Полицята с превантивни действия за пресичане на престъпленията с наркотици на територията на Пловдив и областта
През последните дни са задържани 11 извършители, иззети са около 200 грама марихуана и други високорискови вещества

Мерките за предотвратяване и разкриване на престъпленията с наркотични вещества продължават да се прилагат усилено от служителите на ОДМВР – Пловдив. При проведени спецакции през последните дни са задържани единадесет мъже, сред които и непълнолетен.
Трима участници в наркосделка са били заловени от служителите на реда в Първомай. За проверка на придобита информация униформените спрели микробус с водач и негов спътник. Мъжете направили опит да се освободят от пакетче синтетичен канабиноид, който по предварителни данни малко по-рано им бил разпространен от местен жител. В условията на неотложност последвало претърсване в дома на сочения за дилър мъж, където разследващите открили и иззели различни веществени доказателства. След доклад в Окръжна прокуратура – Пловдив, първомаецът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК и задържан под стража. Другите двама са отведени в районното управление за срок до 24 часа.

В Пловдив, в района на парк „Бели брези“, криминалисти от Първо РУ засекли непълнолетно момче да носи в себе си 10 таблетки екстази, а още 34 броя и около 30 грама синтетичен канабиноид открили в жилището му. За притежание на общо над 26 грама марихуана в районното управление се озовали и други двама младежи и по-възрастен от тях мъж.

Над 153 грама марихуана иззели служители от Четвърто РУ от квартирата и работното място на 28-годишен смолянчанин, за когото съобщихме, че бе заловен да шофира под въздействие на два вида наркотици на бул. „Шести септември“ в Пловдив.

banner

В имота на пловдивчанин, на територията на район „Северен“, разследващи от Трето РУ пък установили домашна лаборатория с различни съдове и прекурсори за приготвяне на синтетичен наркотик. Допълнително оттам са иззети и почти 10 грама марихуана.

Везна и подобно количество от сухата зелена листна маса конфискували и колегите им от Шесто РУ при процесуално-следствени действия на адреса на жител на квартал „Столипиново“.

Междувременно за притежание на пакет с марихуана и друг с амфетамин млад мъж бил задържан във Второ РУ.

Преобладаващата част от задържаните са с криминалистични регистрации и осъжадни. За резултатите от акциите е уведомена компетентната прокуратура, а по случаите – образувани 8 бързи и 2 досъдебни производства.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!