Destiny

СУ „Димитър Матевски“ посрещна 5 паралелки първокласници в първия учебен ден

С изслушване на националния химн и посрещане на училищното знаме тържествено бе открита новата учебна година в СУ „Димитър Матевски“. 

Директорът на училището Мариана Златанска, поздрави всички ученици, с пожелание да бъдат здрави и успешни през новата учебна година.

С  усмивка директорката приветства малките първокласници, като ги призова да бъдат любознателни, жадни за знания и да усвоят отлично учебния материал.

Тя  увери развълнуваните родители, че заедно с учителския екип ще направят всичко по силите си, за да се справят децата с предизвикателствата, които ще срещат в училище. 

По традиция  специален гост на тържеството беше кметът на район „Тракия” Костадин Димитров, който поздрави първолаците и техните родители.  Димитров подчерта, че районната администрация работи  усилено с училищното ръководство по отношение на базата и промените са видими. 

СУ”Димитър Матевски” посреща 5 паралелки първокласници през учебната 2021/2022г. 

Две паралелки в 8 клас са особено атрактивни – една професионална „Електронна търговия” и втора - с профил „Предприемачество”. 

Всички ученици имат възможност да участват в занимания по интереси – информационни технологии, спортни дейности, творчество и креативност. 

Училището разполага с три класни стаи на открито, две от които са изградени по проект, финансиран от ПУДООС. 

В училищния двор са изградени още две нови площадки – за фитнес и по безопасност на движението. 

Несъмнено гордост на училищното ръководство е новото художествено осветление,  което осветява фасадата на сградата в цветовете на трибагреника. 

Във вечерните часове осветената сграда е интересна атракция за децата и жителите на района. 

Изцяло е проектирано и изградено осветлението на главната училищна алея. 

 

Banner 468 x 60 px