Кметът на "Източен" Иван Стоянов откри учебната година в НУ "П.Р. Славейков"

 Щастлив съм да открия с вас новата учебна година присъствено, каза Иван Стоянов още при срещата с първите родители и учители в елитното начално училище „П.Р.Славейков“. Тук районната администрация вложи много ресурси, за да има зелена класна  стая, нова ограда и др.-подчерта той и  поздрави всички с  първия звънец, пожела здраве и много успехи на ученици и учители. 

   Директорът Димка Врачева  посрещна новите ученици със заръката да се пазят и да изпитат радостта от ученето и откриването на нови светове. Тя оптимистично прогнозира, че присъствено започва и ще завърши учебния цикъл и благодари на районния кмет за всички придобивки в училище. Празничната програма беше изключително интересна с мажоретки, вокална група и с невероятните изпълнения на бъдещи първокласници, които с апломб рецитираха „Аз съм българче“. 

 По традиция беше извършен водосвет.  С „Многая лета“, подета и  от множеството хора , 90 първокласници прекрачиха училищния праг. 

 На тържеството присъстваха и Атанас Кунчев - зам.-кмет и бивш възпитаник на училището, секретарят на район „Източен“ и  гл. експерт „Образование и култура“.

 

Banner 468 x 60 px