Министърът на културата и политическият кабинет трябва да се погрижат за стратегия за развитие на сектора и увеличаване на доходите. Те са отговорни така да се разпределят средствата, които ние успяхме да привлечем към бюджета, че парите да стигнат до хората.

Давам срок на министъра на културата и на кабинета до края на януари, след което ще се предприемат протестни действия, защото няма никакво движение по въпроса. Това заяви актьорът и председател на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев в “Офанзива” по NOVA NEWS.

„Благодаря на всички колеги, които дойдоха на протеста през Министерството на културата и МС, с което показаха на управляващите, че отношението към нас трябва да се промени“, каза той. Актьорът благодари и за увеличаването на парите за култура в бюджета. „Дали, обаче, решението ще свърши работа, вероятно да, но това зависи от Министерството на културата“, поясни той.

banner

По негови думи българите свикнаха да ги управляват “посредствени хора”. “Тези, които ни заблуждават в един момент ги разгадаваме, а тези, които ни управляват ги търпим и ги преповтаряме, и потретваме”, допълни актьорът.

Христо Мутафчиев разказа и за новия си моноспектакъл “Боже мой”, който ще се играе в Народния театър. Той обясни, че спектакъла е негов и на Стоян Радев, а текстът е на Теа Денолюбова. „Избрах да работя със Стоян, защото първата ми среща с него беше толкова вълнуваща, че си казах, че текста на „Боже мой“ може да бъде направен само от деликатен, обичащ човек, какъвто е той“, сподели Мутафчиев.

“Животът не е план, а жажда и копнеж“, каза той. Мутафчиев сподели, че за него любовта е всичко. „Влюбвам се всеки ден, в много различни неща“, сподели актьорът. Той каза, че когато е забавил темпото в живота си е започнал да вижда малките неща, затова си позволява да се влюби и в цветето, и в дървото на пътя.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!