Destiny

ОбС прие наредбите за паркоместата и таксиметровите дейности

ОбС прие наредбите за паркоместата и таксиметровите дейности БНР

Без дебати и с мнозинство Общинският съвет на Пловдив гласува промените и в двете общински наредби, за които не стигна времето на предишната сесия. Така вече са в сила обновената наредба за наемане на паркоместа пред жилищните сгради и изменената наредба за извършване на таксиметрова дейност в Пловдив. 

Преди гласуването на дневния ред общинският съветник от БСП Йордан Василев отправи питане за системата за електронно таксуване в Пловдив. Той настоя да бъде оповестено какви искания за гаранционен ремонт е отправила общината за периода от 2016-та до 2021 година. Василев попита още кои са служителите на община Пловдив, подписали приемо-предавателния протокол за въвеждане на системата. Да бъде предоставен самият протокол, както и интернет адрес, на който той да бъде намерен, поиска още общинският съветник от БСП. Настоявам за писмен и устен отговор на следващата сесия, заяви Йордан Василев.

Преди това, заместник-председателят на Общинския съвет от БСП Атанас Иванов прочете декларация от името на групата, в която се възразява срещу  предложението Денят за почит към жертвите на комунизма 1 февруари да бъда включен в Културния календар на община Пловдив, както предлагат от Демократична България. 

Почти единодушно местният парламент прие с мнозинство и отчета на пловдивския омбудсман Борислав Стаматов за работата му през 2020-та година. 

Banner 468 x 60 px