Destiny

Подрязват опасни клони в Дондуковата градина

Втори ден две бригади на „Градини и паркове“ оформят короните на дърветата в Дондуковата градина. Подрязват се сухи и изгнили клони, а някои, които застрашават да паднат и нанесат щети, се премахват. Това е поредното парково пространство, в което през последните седмици се предприемат мащабни санитарни дейности спрямо растителността, след като по разпореждане на директора Веселин Козарев бе извършен оглед за потенциално опасни дървета в целия град.

Експертна комисия с еколозите от „Централен“ е дала предписание, издадена е заповед от районния кмет. В Дондуковата градина не са установени опасни дървета, които се налага да бъдат отрязани. Прочистват се сухите клони предимно на липи, чинари и софори. Премахне ли се цял клон, мястото незабавно се обработва с фитобалсам. Отстранената дървесна маса се „смила“ с дробилка за клони.

„Миналата седмица разчистихме опасна растителност на Гроздовия пазар. Откъм „Коматевско шосе“ започнахме да подкастряме надвиснали над тролейбусните жици клони от южната страна на бул. „Никола Вапцаров“ и вече сме стигнали почти до ул. „Димитър Талев“. Санитарните резитби са важни не само за безопасността, но и за доброто развитие на дърветата“, коментира Веселин Козарев.

Banner 468 x 60 px