Децата са специални гости на музеите в Пловдив

Инициативата "Месец на децата в музеите на Пловдив" започва от днес. Всяка събота и неделя музеите в града канят най- малките си почитатели да разгледат експозициите безплатно, да се включат в специално подготвените аткракции за тях и да си тръгнат с подаръци.

В Историческия музей има места, на които децата да оцветяват безплатно осигурени книжки за "Българското опълчение". Цените за вход са пормоционални и пакетни за цели семейства.

Във всички 7 сгради на Градската художествена галерия най- малките посетители ще могат да рисуват с тебешири и маркери на черни и бели дъски. Ще се продават маршрутни билети за възрастните, с които децата ще могат да влизат безплатно навсякъде. И ще си тръгнат с подарък значки за спомен от музея.

В регионалния археологически музей само в съботнтие дни от 10.00 до 17.00 часа ще се провеждат тематични и занимателни беседи на тема „Археология за всеки“ .

В пловдивския природонаучен музей има образователни работилници за деца от 8 до 10 години по темите „Направи си сам тропическа гора“ , „Създай си собствена хартия“.

В детския отдел на регионалната бибилиотека „Иван Вазов“ от 10.00 до 13.00 ч. ще се представя на децата до 14 години програмата "Бебеландия в библиотеката". Ще има и творчески работилници и изложби на рисунки за по-големите.

Banner 468 x 60 px