Белоградчишкият епископ Поликарп потвърди, че здравословното състояние на Българския патриарх Неофит се стабилизира. В това той се убедил лично при посещението на духовници във Военномедицинската академия, където Негово светейшество се лекува от белодробно заболяване, съобщи БНР.

“Ние като православни християни, като духовници, като духовни чеда на Негово светейшество, както беше огласено, извършихме маслосвет, лиосвещение. Помазахме Негово светейшество за здраве, за изцерение и благословение. Слава Богу, за момента той е добре и се надявам и занапред да става и да бъде още по-добре”, посочи той.

Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна. Стотици миряни се включиха в общата молитва в катедралния храм “Света Неделя” в столицата.

banner

“Всички се молим за него, цяла България се моли за него, Бог да е милостив, да му даде сили да премине това изкушение и изпитание. Пак всичко е в Божиите ръце”, споделиха миряни, които бяха дошли да се помолят в столичния храм.

“По решение на Епархийския съвет при Софийската Света Митрополия от 1 декември тази година се призовават всички свещенослужители от Софийската епархия да отслужат молебен за здравето на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Също така са включени и специални прошения по време на Светата литургия. Както българският патриарх се моли за всички нас и ни благославя, така и ние изпъляваме един синовен дълг той да се вдигне от болничния одър и да бъде здрав. Негово Светейшество е известен със своя бодър дух”, заяви пред NOVA ставрофорен иконом Кирил Попов от столичния храм “Св. Неделя”.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!