Destiny

Бойко Борисов: Пандемията ни съсипа

24 часа 24 часа

"Тая пандемия ни се струва от години. А а е само от март. Просто ни съсипа. САЩ ги съсипа. В Европа - пълен локдаун. Хем не дава никакъв резултат от заболяването, хем - огромни щети на бюджетите", каза премиерът Бойко Борисов, който днес отново тръгна с джипа на инспекция в страната. Днес той е в завод за военни коли край Самоков.

"И събота и неделя се работи", зарадва се се премиерът. Той уточни, че програмата е в подкрепа на бизнеса и общините. Премиерът разгледа завода и обсъди с директора му производството на автомобили и техника. В завода се произвеждат и лед осветителни тела, които могат да бъдат приложени за улично осветление в общините.

Борисов посъветва собственика да направи среща със Сдружението на общините в България и да проведат разговори за внедряването на LED осветление в населените места в страната, за да се пести енергия. Единият реактор в АЕЦ „Козлодуй“ работи само за загубите, които имаме по мрежата, трябва да има енергийна ефективност, каза Борисов по време на посещението си в завода за военна техника край Самоков.

Banner 468 x 60 px