Destiny

248 са обажданията към спешните екипи в Пловдив през последните 24 часа, Ковид-случаите са около 60

bnt plovdiv bnt plovdiv

Между 10 и 15 % са се увеличили повикванията към екипите на Спешна помощ след въвеждането на електронната система за координация между болниците и Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив. Хоспитализацията на пациентите обаче вече става много по – бързо и лесно, тъй като в реално време се знае каква е натовареността на Ковид-отделенията в Пловдив и областта. Много е удобно. Това заяви д-р Иван Стойнов, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Пловдив по време на демонстрация за работата на информационната система.

248 са обажданията към спешните екипи през последните 24 часа, Ковид-случаите са около 60, хоспитализирани са 14. В цялата област работят 21 спешни екипа и допълнително още три транспортни, уточни д-р Стойнов. Той посочи, че случаите на пациенти с коронавирус са средно около 60 за денонощие, но са намалели спешните обаждания за други заболявания. Досега не е останал пациент без интензивни грижи, но ако продължи нарастването на Ковид-пациентите, може и да се появи, коментира шефът на Спешната помощ в Пловдив.

Проблемът е с наличието на реанимационни екипи, а не на апаратура, вървим по ръба при осигуряването на легла за интензивно лечение, заяви областният управител Дани Каназирева. На медицински съвет днес тя ще предложи във всяка болница да се определят минимум легла специално за Спешна помощ, за да не обикалят спешните екипи от болница в болница.

Banner 468 x 60 px