Destiny

Служители на ОДМВР Пловдив с високи отличия за постигнати резултати от министъра на вътрешните работи

Във връзка с професионалния празник на полицията – 8-ми ноември министърът на вътрешните работи Христо Терзийски награди за постигнати изключително високи резултати служители на пловдивската дирекция, които с професионализма си и образцовото изпълнение на служебните си задължения пресякоха и осуетиха контрабандна дейност с акцизни стоки и в изключително кратки срокове разкриха извършителите на тежки престъпления против личността.

В рамките само на  няколко дни служители на районните управления в Труд, Стамболийски  и Асеновград разкриха 3 нелегални добре прикрити незаконни фабрики и производствени линии - модерно оборудвана фабрика в Желязно, подготвена за предстояща работа, производствена линия, бълваща готова продукция в Цалапица и цех в  село Калековец, където е бил нарязван самия тютюн, необходим за производството и продажбата на цигари. От трите места служители на областната дирекция иззеха оборудване за нарязване на тютюн и  производство на цигари, произведени късове, нарязан тютюн и суровина.  Иззетото количество безакцизна стока  надхвърли  4,5 тона, а 300 са откритите  мастербокса цигари. 

 За изключителен принос при изпълнение на служебния си дълг и активно противодействие на престъпления свързани с придобиване, държане, разпространение и производство на стоки без бандерол са отличени служители на районните управления в Труд, Стамболийски и  Асеновград.  Действията на полицаите са доказателство за професионализъм, отговорност, висок морал и воля в ежедневната им работа, а резултатите от нея - гарант за спокойствието на жителите на област Пловдив. За проявена инициативност и постигнати високи резултати - пресечен опит да бъдат укрити предмети, множество материали, машини и агрегати, както и технически съоръжения за производство на тютюневи изделия с  предметна награда- огнестрелно оръжие  е отличен младши експерт Димитър Павлов Павлов- младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ към РУ Труд, а колегите му от участъка -  младши експерт Петър Георгиев Тошев – младши разузнавач /издирване/ в група „Криминална полиция“ и младши експерт Христо Найденов найденов – младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ са наградени с „Обявяване на благодарност“ с индивидуална парична сума.  С индивидуални парични награди „Обявяване на благодарност“ са отличени и двама служители в група „Охранителна полиция на РУ Стамболийски- инспектор Иван Георгиев Пампов и  младши инспектор Илия Ангелов Кирев, който е старши полицай, водач на патрулен автомобил.  С министерска заповед за  конкретен принос  при изпълнение на служебните задължения и действия по разкриване и предотвратяване на престъпления с акцизни стоки без бандерол са наградени и двама служители на РУ Асеновград. По повод 8-ми ноември с парична сума и „Обявяване на благодарност“ са удостоени полицейски инспектори от участък Садово - инспектор Димитър Насков Колев  и  младши инспектор Васил Димитров Михайлов. В хода на специализирана операция на 11 октомври униформените откриха близо 2 и половина тона контрабанден тютюн, укриван в стопанска постройка в село Катуница.  

За съществен принос, проявена инициативност и постигнати високи резултати при изпълнението на конкретни професионални задачи свързани с разкриване и документиране на престъпления против личността с предметна награда – огнестрелно оръжие е отличен и началника на РУ Хисаря- гл. инспектор Пламен Арабски. Старши инспектор  Венцислав Николаев Акалийски – началник група Криминална полиция и началника на  участък Калояново - Радослав Йорданов Генов  са с обявена благодарност и парична награда.  

Отличията на наградените полицейски служители са доказателство, че резултатите от постигнатото не са  инцидентни, а са плод  на изключително добър синхрон в работата както между отделните звена в ОД на МВР Пловдив, така и с Прокуратурата.

Banner 468 x 60 px