Destiny

Система показва от днес свободните COVID легла в Пловдив и областта

В Пловдив и областта от днес започва да работи електронна система за координация между Спешна помощ и болниците. В системата ще се въвеждат данните за заетите и свободните COVID легла във всяко лечебно заведение, в което има разкрити отделения за лечение на пациенти с коронавирус.

Това ще подпомогне координацията между болниците, Спешна помощ и РЗИ. Всеки от тях в реално време ще знае къде колко свободни легла има и линейките своевременно ще реагират при транспортирането на пациент. Всички данни ще се записват и в областната управа, откъдето ще засичат подадената от болниците информация с тази на здравната инспекция, посочи областният управител Дани Каназирева.

Тя настоява болниците да определят хора, които да отговарят за тази система. Програмата е безплатна и достъп до нея ще имат както болниците и Спешна помощ, така и представителите на Регионалната здравна инспекция, Областния кризисен щаб и здравното министерство. През първите дни информацията ще се дублира и на хартиен носител, а след това ще премине само на електронен вариант.

Banner 468 x 60 px