С моята работа, идеи и приоритети мога да допринеса за по-добър Пловдив, смята арх. Бакалски – кандидат за общински съветник от коалиция „БСП за България“ с номер 1 в интегралната бюлетина и преференция номер 132

Арх. Филип Бакалски е на 37 години, роден и израснал в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в ЕГ „Пловдив“ . Магистър по специалност „Архитектура“. Има 10 години опит в сферата на архитектурното проектиране. Обвързан, любител на животните и привърженик на футбола.
Какво кара един млад човек с перспективна професия да иска да се занимава с политика и да влезе в местното самоуправление?
На първо място съм пловдивчанин, който обича своя град. На второ е убеждението ми, че политиците трябва да представляват своите избиратели и да защитават обществения интерес – нещо което смятам, че не се случва в момента. От техните решения виждаме как се обслужва един или друг икономически кръг, но почти никога интересът на обикновения гражданин.

В кои области смятате, че ще бъдете най-полезен за града?
От 10 години съм архитект, като повечето проекти, върху които съм работил са в Пловдив. Tова допълнително е обогатило моя поглед върху града. Смятам, че мога да бъда най-полезен именно в тази сфера – с по-добри решения за градско планиране, с по-добър подход в регулацията на строителството, с по-добри и рационални решения за капиталовата програма на общината, но най-вече с решения, защитаващи обществения, а не частния интерес.

banner

Какви са вашите основни приоритети, за които ще работите в бъдещия Общински съвет на Пловдив?
По-добра градска среда, по-чист въздух, по-екологичен град, повече грижа за наследството на Пловдив и по-добра грижа за бездомните животни.
Как ще опишете мечтаната градска среда за младите пловдивчани?
Съвременна, чиста и сигурна. Но не мисля, че по-възрастните пловдивчани искат нещо коренно различно от по-младите. Всички искаме да виждаме как града се развива в правилна посока и става по-добро място за живеене.
Какви са мерките в програмата за управление на БСП за защита и опазване на културното наследство?
Пловдив има огромно културно наследство, като най-старият жив град в Европа. Нашият кандидат за кмет Костадин Палазов, е архитект като мен и опазването на културното наследство на града е основен приоритет за нас. Реконструкция на сградата на БНБ и превръщането ѝ в културен център от национален мащаб, ремонт на кино „Космос“ и превръщането му в творческо пространство, реновиране на баня „Старинна“ и намиране на решение за нов дом за Опера Пловдив, са само част от мерките в програмата на БСП.

Посочвате като свои приоритет по-добрата грижа за бездомните животни. Как може да стане това, от къде трябва да се тръгне?
Най-важното е да се промени начинът, по който възприемаме бездомните животни – това са живи същества, които изпитват всичко, което изпитваме и ние – страх, студ, радост и най-вече желание за живот. Те са продукт на нашата дейност или безотговорност защото най-честият случай на нови бездомни животни е когато бъдат изхвърлени от някой човек на улицата.
Кастрацията на уличните животни е задължение на общината, но трябва да се обърне и сериозно внимание на кастрацията на домашните. Това може да се случи с много по-активна кампания за информираност и осигуряване на много по-голям брой ваучери за безплатна кастрация.
Друга активна мярка е стимулирането на хората да осиновят бездомно животно. По последни проучвания, притежването на домашен любимец намалява риска от всички видове смърт с 24%, като освен това води до по-рядко боледуване и подобрява значително психическото здраве.
Относно грижите за бездомните животни, трябва да се подобрят условията в общинския приют и да се работи съвместно със спасителни центрове и частни приюти, които не се финансират с обществени средства. Там има много хора, които полагат неимоверни усилия да се грижат за бездомни животни, да им намират дом, да ги лекуват, а не получават никаква помощ от общините. Не говоря само за финансова.
Не на последно място е и нулевата толерантост към насилието над животни. Дори на някои да им се струва маловажно, трябва да се знае, че това насилие почти винаги се прехвърля и върху хора.

Защо хората да гласуват за вас?
Най-вече, защото съм успял да ги убедя, че чрез моите идеи и приоритети мога да допринеса за по-добър Пловдив за всички с №1 в интегралната бюлетина и преференция 132.

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!