Destiny

СНИМКИ: Протест и контрапротест, граждани срещу граждани в квартал "Младежки хълм" в Пловдив!

Протест и контрапротест на граждани тази вечер в Пловдив. Жители на квартал "Младежи хълм" излязоха на простест срещу отварянето "Данаил Юруков" и ул."Леденика" съответно към бул. Свобода и бул."Копривщица".

Техни съседи обаче организираха контрапротест, тъй като те пък искат улиците да бъдарт отворени.

"Това е 4-ти протест. Причината да не искаме отваряне на улиците е, че кварталът е така от над 40 години. Има и много голям трафик. 

Искам да уточня че и ТЕТА е твърдо против отварянето на тези улици. Тези улици се използват и за паркинги.

 Искаме да запазим и зеленината, ако се отворят тези улици, логично трафикът ще минава от тук. Ходихме на 4-ти до район Централен. Искахме да видим документите, но не ни допуснаха. Едва на 16-ти получихме отговор. Щом това е 4-ти протест по този повод, значи няма нужда от диалог. Ако общината иска да подпомогне квартала, нека да ремонтира сегашната инфраструктура. 

Контрапротестът е главно от родители от детската градина. Ние живеем тук,а техните деца са за 4 години тук, така че ние сме с превес", заяви една от протестиращите.

 Именно множество детски заведения пък е мотивът на искащите отварянето на улиците. 

Те казват, че всяка сутрин и вечер настава невъобразимо напрежение в предвижването на родители, желаещи да стигнат до детските заведения и живущите в квартала.

 

Banner 468 x 60 px