Три сцени в парк „Лаута“ посрещат изпълнители от цяла България на 5-ия „Народен събор Пловдив“

На 19 и 20 септември 2020 год. в парк "Лаута", гр. Пловдив, ще се потопим в духа на българските традиции с участието на много фолклорни групи, оркестри, училища, читалища, самодейци. За пети път район „Тракия“ ще бъде домакин на един от най-големите фолклорни фестивали – „Народен събор Пловдив“.

По време на събитието ще има уроци по народни танци за малки и големи, хоротеки, кукерски игри, изложби на занаятчии, старинни оръжия и народни носии, концерти на фолклорни оркестри и ансамбли, битова детска работилница и много други.

Каним всички, които могат, да бъдат облечени с народни носии!

Кметът на район „Тракия“ и домакин на събитието Костадин Димитров кани всички пловдивчани и гости на града на неповторимия празник, официалното откриване е в събота в 12 часа. Сред гостите на фестивала ще бъде заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Трите сцени в парк „Лаута“ ще посрещнат изпълнители от цяла България. Част от програмата на фестивала ще бъдат ансамбъл „Тракия“, гайдарски състав „Големите гайди“, представителен ансамбъл и оркестър към АМТИИ – гр. Пловдив, Здравко Мандаджиев, оркестър „Пловдив“, оркестър „Феникс“, гайдарски състави от Чепеларе и Момчиловци, ансамбъл „Седенчица“, комитет „Родолюбие“, комитет „Традиция“, ансамбъл към УХТ – гр. Пловдив, солистът на БНР Любомир Петов и гайдарят Стефан Янев и още много читалища, училища, пенсионерски клубове и самодейци от цялата страна.

За спокойствие на посетителите са осигурени безконтактни дезинфектаторни машини на всички входове и около сцените, предвидено е достатъчно място за свободно движение и спазване на дистанция. Организаторите препоръчват носенето на предпазни маски.

Дясната лента на бул. „Санкт Петербург” в посока „Тракия” ще бъде отделена за паркинг и ще се осъществява постоянен контрол на скоростта.

Участниците в движението се призовават за повишено внимание.

Banner 468 x 60 px