Посланикът на Федерална република Германия в България Н.Пр. г-жа Ирене Планк беше на визита в Медицински университет – Пловдив, придружена от г-н Мориц Зайлер – икономическо аташе към посолството на Германия в София.

Това е първата официална визита в МУ-Пловдив на Н.Пр. г-жа Ирене Планк с цел да се запознае с Ръководството на Университета и със студентите от Германия, обучаващи се тук. Срещата с ръководството на МУ-Пловдив премина в конструктивен дух и приятелска атмосфера.

Проф. Мариана Мурджева – Ректор на МУ-Пловдив, проф. д-р Ани Белчева – Зам.-ректор Учебни дейности, и проф. д-р Донка Димитрова – Главен секретар, представиха Университета и споделиха с гостите прекрасните впечатления на всички преподаватели от немските студенти, от тяхното постоянство, мотивация и дисциплинираност. Н.Пр. г-жа Ирене Планк беше впечатлена от представянето на МУ-Пловдив и прояви интерес към спецификите на обучението на студентите от Германия.

banner

В дискусията членове на ректорското ръководство засегнаха предимствата, които дава обучението в Университета, като предоставя усвояване на клинични познания и възможност за работа с реални пациенти и така ги подготвя за бъдещата им професионална реализация. Обсъдиха се различията в здравните системи на двете държави, разгледани бяха различни аспекти от двустранните мобилности и перспективите за сътрудничество с немските университети и университетски болници, които дават реална възможност на немските студенти да проведат стаж в здравни институции в Германия по време на следването си.

Проф. Ани Белчева от своя страна подчерта, че поради различията между здравните системи и регулации на двете страни, студентите биват насърчавани да се възползват от възможността да вземат участие в обмени по програма „Еразъм+“ и междуинституционални споразумения за сътрудничество и да се запознаят със спецификата на здравните системи в Германия.

Проф. Мурджева обърна внимание, че за да се съхрани връзката със завършващите студенти, активна роля играе Алумни клуба на МУ-Пловдив, чрез който студентите ще могат да запазят принадлежността си към своя университет и да се проследи тяхната професионална реализация.

След срещата с Ръководството Н.Пр. г-жа Ирене Мария Планк проведе активна среща с представители на студентската общност от Германия в МУ-Пловдив.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!