Destiny

Здравко Димитров: Пловдив това сме ние, нека бъдем заедно, обединени в този специален ден за нашия град и за България

Кметът на Пловдив Здравко Димитров с поздрав за 135-тата годишнина от Съединението на България и празник на града:

Скъпи съграждани, 

Уважаеми дами и господа,

За мен е огромно удоволствие като кмет на Пловдив - най-стария жив град в Европа, да Ви поздравя по случай 6 септември - Съединението на  България и Празник на град Пловдив.  нужда да бъдем единни в името на Отечеството.

Поколения българи сме стигнали дотук заради огромната саможертва и смелостта на нашите предци, дръзнали да защитят националната кауза за свободна, независима и обединена България. 

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е повод за гордост за нас, пловдивчани. Това е нашият огромен принос, който превръща Пловдив в град, обединяващ териториално и духовно българите по тяхната собствена воля. Доказателство за силата на българския дух, единомислие и родолюбие. 

Днес пловдивчани изграждаме своя град като водещ индустриален и духовен център на страната, с богато културно-историческо минало, съвременна инфраструктура и с визия за бъдещето. Всяко докосване до Пловдив е среща с най-ценните уроци на Съединението и най-съкровените изяви на българския дух.

Пловдив е градът, в който живеем, работим и творим. Той има специално място в нашите сърца, в сърцата на младите, на нашите деца. Затова нека ги възпитаваме в духа на Съединението, да знаят, да съхраняват и да предават историята ни на следващите поколения.

Пловдив това сме ние, нека бъдем заедно, обединени в този специален ден за нашия град и за България.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Здравко Димитров,

Кмет на Община Пловдив

 

Banner 468 x 60 px