През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Това съобщиха от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са между 7° и 12°, на места в котловините и низините ще са и по-ниски. В София минималната температура ще е около 7°.

В събота ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската равнина – до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 26, в София – около 21°.

banner

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 22° – 24°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде предимно 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

В неделя денят ще започне със слънчево време. Ще е все още сравнително топло с минимални температури между 10° и 15° и максимални – между 22° и 27°. След обяд и през нощта срещу понеделник със силен вятър, отначало от северозапад, по-късно и от север-североизток ще нахлува студен въздух.

Облачността ще се увеличи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Температурите ще се понижат значително.

В понеделник вятърът ще отслабне. Преди обяд облачността ще е предимно значителна и на отделни места все още е възможно да превали, а след обяд ще намалява, над много райони и до предимно слънчево. Ще бъде доста хладно с минимални температури между 5° и 10° и максимални – между 13° и 18°.

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!