Има сигнали за купуване на гласове не само на откритата телефонна линия, а и оперативни такива. До момента сигналите са 147, като 82 от тях са по отношение на купуване на гласове, около 50 има за нарушения на изборното законодателство, също така има и за корпоративен вот. Това обяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти.

„Успоредно с това имаме образувани до момента 10 досъдебни производства, като характерното в случая е, че по едно от тях – в област Ямбол се работи, в условията на бързо производство”, каза Стоянов.

Вътрешният министър съобщи, че има и задържани. По отношение на случая с арестувания за купуване на гласове директор на Дирекция „Местни данъци и такси” в Несебър, Стоянов посочи, че материалите са докладвани по чл. 219 от НПК от Прокуратурата и предстои да бъде повдигнато обвинение.

banner

„Имаме информация, че са замесени и други лица, съответно и извършени и други, предимно корупционни, нарушения”, обясни той.

Във връзка с корпоративния вот Стоянов отбеляза, че собственици на големи фирми и предприятия „просто съветват своите служители да гласуват за определена партия”./BGNES

 

Социални мрежи

Най-новият информационен портал в Пловдив – Plovdivnews.bg, има амбициите да върне нормалните отношения между медия и читатели, без истерични заглавия и крясъци в онлайн пространството, а в бъдеще и на страниците на един истински вестник за Пловдив и региона.

Полезни връзки

Имате новина? Изпратете ни я на: [email protected]

избор на редактора

последни новини

@ Copywrite 2024 Plovdiv News | All rights reserved!