120 000 и 145 000 лева санкция за "Хеброс бус" и "Автотранс Чолаков"

120 000 и 145 000 лева санкция за "Хеброс бус" и "Автотранс Чолаков" bnr

Съдебен иск срещу испанската фирма Индра, която въведе електронното таксуване и обслужване на градския транспорт, стартира пловдивската община, стана ясно след дискусията между кмета Здравко Димитров и лидерите на политическите групи в общинския съвет. 

Администрацията предяви претенции и към качеството на предлаганата транспортна услуга от страна на Хеброс бус и Чолаков. Те ще бъдат санкционирани съответно с 120 000 и 145 хиляди лева. Като мотиви Здравко Димитров посочи неизпълнение на курсове и автопарк, който не отговаря на стандартите. Цените на билетите и картите за градския транспорт не са обсъждани по време на срещата. 

Дискусията бе насрочена след преговори между кмета и превозвачите, които поискаха по- висока цена за транспортната услуга и компенсации заради Ковид-пандемията.

Заради липсата на конкретика дискусията напуснаха представители на НФСБ и ДБ. Според кмета това е поредна работна среща за състоянието на градския транспорт. Предстои създаването и на работна група, която да изготви предложения за подобряване на градския транспорт в Пловдив. 

Banner 468 x 60 px