Кметът Здравко Димитров инспектира ремонта на улици по Водния проект

Кметът Здравко Димитров днес направи изненадваща инспекция на ремонтните дейности на улици в район „Северен“, които са включени във Водния проект. Той провери на място улица „Полковник Дрангов“ дали фирмата строител върви по план и изпълнява стриктно графика.

В момента няколко багера застилат с трошен камък и подготвят мястото за полагане на първия слой асфалт. Преди това изцяло е подменена подземната ВиК инфраструктура. 

Пред ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков кметът Здравко Димитров настоя строителите да работят в максимално кратки срокове за удобство на гражданите и да извършват качествено ремонтите. 

Съгласно изискванията на Водния проект над 70 улици и булеварди в район „Северен“ ще бъдат с подменена отводнителната система, преасфалтирани и с оформени тротоари с нова настилка.

Веднага след приключване на ремонта на улица „Полковник Дрангов“ строителите продължават по улица „Добротич“. 

В момента по Водния проект се работи на няколко места в район „Северен“, уточни инж. Сираков. Това са улиците „Поп Тачо“, „Абоба“, „Ях Хус“, „Драгота“, „Петър Шилев“, „Стефан Ботев“, Неофит Рилски“. До  края на годината се очаква да приключи строителството и подмяната на ВиК мрежата на улиците в карето между ул. „Васил Левски“, ул. „Победа“, бул. „Марица“-север и бул. „България“.

На днешната проверка присъстваха и заместник-кметовете Йордан Ставрев и Тодор Чонов. Предстоят още инспекции, като кметът Здравко Димитров заяви, че стриктно ще следи за строителните работи по важния за града и пловдивчани Воден проект.

 

Banner 468 x 60 px